Storlek
naiselle
Garnåtgång
Novita Nalle
grafiitti 100 g
farkku 100 g
pellava 100 g ja
valkoinen 100 g
Masktäthet
Tiheys
26 s = 10 cm
Köp kit för detta mönster

1. päivä

Aloita sukka luomalla grafiitilla langalla 72 silmukkaa ja jaa ne 4 puikolle, 18 s kullekin. Tämän kokoinen varsi sopii minun jalkaani ja voin sanoa, että minulla on juoksijan pohkeet. Jos sinulla on vielä ”treenatummat pohkeet” tai ei niin treenatut voit joko lisätä tai vähentää 8 silmukkaa kokonaismäärään. Neulo  2 o, 2 n -joustinta suljettuna neuleena 8 kerrosta.

2. päivä 

Ensimmäinen kuvioraita neulotaan grafiitilla ja valkoisella. 

Pinnassa toistetaan 8 s:n mallikertaa.

1. kerros neulotaan valkoisella seuraavasti: *neulo 2 oikein valkoisella, nosta 2 silmukkaa neulomatta, lanka työn takana*, toista tähtien väliä kerros loppuun.

2. kerros valkoisella: *neulo 2 nurin valkoisella, nosta 2 silmukkaa neulomatta, lanka työn takana*, toista tähtien väliä kerros loppuun.

3. ja 4. kerros neulotaan grafiitilla: *nosta 2 silmukkaa neulomatta, lanka työn takana, neulo 2 nurin*, toista tähtien väliä kerros loppuun.

5. ja 6. kerros neulotaan valkoisella kuten kerros 2.

7. kerros grafiitilla: *2 oikein ja 2 nurin, nosta 2 neulomatta, lanka työn takana ja neulo 2 nurin*, toista tähtien väliä kerros loppuun.

8. kerros grafiitilla: *4 nurin, nosta 2 neulomatta, lanka työn takana ja neulo 2 nurin*, toista tähtien väliä kerros loppuun.

Vielä sama piirroksena.

3. päivä

Tänään neulotaan aloitus seuraavaan kuvioraitaan. Väreinä ovat valkoinen ja farkku.

Aloitetaan kuitenkin neulomalla muutama kerros valkoisella.

*Neulo 4 silmukkaa oikein, 2 silmukkaa nurin ja 2 silmukkaa oikein*, toista tähtien väliä kerros loppuun. Neulo 1 kerros nurin. Aloita sitten kirjoneule ruutupiirroksen mukaan.

1. kerros neulotaan seuraavasti: *neulo 2 nurin valkoisella, 5 oikein farkulla ja 1 nurin valkoisella*, toista tähtien väliä kerros loppuun.  

2. kerros: *neulo 1 nurin valkoisella, 3 oikein farkulla, kiinnitä työn takana kulkeva lanka pyöräyttämällä se ristiin toisen langan kanssa. Tee näin jatkossakin aina jos lankajuoksu on pidempi kuin 5 silmukkaa. Neulo vielä 4 silmukkaa oikein farkulla*, toista tähtien väliä kerros loppuun. 

3. ja 4. kerros: *4 oikein farkulla, 1 oikein valkoisella ja 3 oikein farkulla*, toista tähtien väliä kerros loppuun.  

4. päivä

Neulo alla olevan ruutupiirroksen kerrokset 1-8.

5. päivä

Sukassa jatkuu farkku ja valkoinen. Neulotaan kerrokset 1-9.

6. päivä

Tänään neulotaan hiutalekuvio. Mallikerta on nyt 12 s ja sitä toistetaan 6 kertaa. Neulo ruutupiirroksen kerrokset 1-12.

Jos jollain on enemmän tai vähemmän silmukoita, niin voi neuloa seuraavan täydennysruudun viimeisen täyden hiutaleen jälkeen.

7. päivä ja 8. päivä

Kuvio on 8 silmukan levyinen ja neulotaan kerrokset 1-12. Sinisen ja valkoisen langan voi katkaista ja päätellä. Pohjana pellava ja kuviovärinä grafiitti. 

Aloitetaan kavennukset sukan takana, eli kerrosten vaihtumiskohdan molemmin puolin. Kavennukset tehdään kerroksilla 9 ja 12. Neulo kerroksen alussa 2 oikein yhteen ja tee kerroksen lopussa ylivetokavennus. Kavennusten jälkeen työssä on 68 s (+-8).

9. päivä

Seuraava kuvio on neulottu pellavalla ja sinisellä. Katkaise grafiitti lanka. Mallikerta on 8 silmukkaa ja sitä toistetaan kerros loppuun. Neulo piirroksen kerrokset 1-10. Kavennuksia jatketaan sukan takana, kerroksen alussa ja lopussa. Tee kavennukset kerroksilla 3, 6 ja 10. Työssä on kavennusten jälkeen 62 (+8) silmukkaa. Tein erillisen kavennusruudun. Siitä näkee miten ensimmäinen mallikerta aloitetaan seuraavalla kerroksella. Neulo ensin kavennusruutu kerran ja toista sitten perusruutua kerros loppuun.

Ne joilla silmukoita on -8, älkää tehkö enää kavennuksia, vaan jatkakaa 60 silmukalla. 

 

10. päivä

Tänään neulotaan 5 silmukan mallikertaa. 1. kerros neulotaan pellavalla ja sen jälkeen kerrokset 2-5 kirjoneuletta grafiitilla ja valkoisella. Mallikerta ei mene tasan. Kavennetaan 5. kerroksella 2 silmukkaa, toinen kerroksen alussa ja toinen lopussa. Kavennusten jälkeen työssä on 60 (+8) silmukkaa. Tasaa silmukat puikoille 15,15,15 ja 15 (19,15,15 ja 19). 

11. päivä

Sukassa aletaan lähestyä nilkkaa ja tämän päivän aikana myös ne joilla oli alussa enemmän silmukoita kaventavat ne pois. Tälle päivälle on kaksi vaihtoehtoista 12 silmukan kuviota. Voit valita kumman kuvion neulot tai voit neuloa eri kuviot eri sukkiin.

Ruutupiirroksissa neulotaan kerrokset 1-19. Kissan ajattelin neuloa grafiitilla ja pellavalla. Jos sinäkin teet näin voit katkaista valkoisen ja sinisen langan.

Metsäkuviossa käytän grafiittia, sinistä ja valkoista.

Ne joilla on 68 silmukkaa laitan kavennuksia varten ruudun. 

Kavennukset: neulo kerroksen alussa oikealta vasemmalle ja kerroksen lopussa vasemmalta oikealle. Tarkoituksena on että kuvio pysyy keskellä.

Ja tässä kavennus ruudut:

Kissan naama viimeistellään muutamalla pistolla.

12.  päivä

Tehdään vielä yksi raita ennen kantapäätä. Jos jollain on lyhyemmät sääret ja sukka yltää nyt jo kantapäähän, voi tämän raidan jättää neulomatta. 

Neulotaan 6 silmukan mallikertaa ja kerrokset 1-9.

13. päivä

Tänään aloitetaan kantapää. Olen suunnitellut kirjoneuletta kantalappuun ja koska kantalappua neulotaan tasona, kirjoneulettakin joutuu neulomaan nurjalla. Eli 7 sitkeilyn kerrosta.

Laitan alapuolelle myös linkin ohjeeseen jossa on perusvahvennettu kantapää 30 silmukalla.

Kirjoneulekantapää: siirrä I puikon silmukat IV puikolle ja katkaise langat (30 silmukkaa). Jatketaan neulomista tasona farkulla. Työn oikea puoli: *Nosta 1 silmukka neulomatta, lanka kulkee työn takana nurjalla, neulo 1 silmukka oikein*. Toista tähtien väliä kerros loppuun. Käännä työ ja neulo nurjalla seuraavasti: *nosta 1 silmukka neulomatta, lanka kulkee työn edessä nurjalla, neulo 1 silmukka nurin*. Toista tähtien väliä kerros loppuun.

Aloita kirjoneule piirroksen kerrokselta 1. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo loput piirroksen silmukat oikealta vasemmalla piirroksen mukaan. Kerroksen viimeinen silmukka neulotaan kaksinkertaisella langalla (farkku+valkoinen). Nurjalla nosta ensimmäinen silmukka ja jatka kirjoneuletta vasemmalta oikealla ruutupiirroksen 2 kerroksen mukaisesti. Lanka kulkee työn edessä nurjalla. Kerroksen viimeinen silmukka neulotaan taas kaksinkertaisella langalla. Neulo ruutupiirroksen kaikki 1-15 kerrokset tähän tapaan.

Muistakaa sitoa lankaa kuusen kohdalla, ettei tule liian pitkiä lankajuoksuja.

https://www.novitaknits.com/fi/fi/node/16991/instructions

Neulo vielä farkulla. Käännä työ  *nosta 1 silmukka neulomatta, lanka kulkee työn edessä nurjalla, neulo 1 silmukka nurin*. Toista tähtien väliä kerros loppuun.

14. päivä

Loput kantapäästä neulotaan farkulla.

Työn oikea puoli: *nosta 1 silmukka neulomatta, lanka kulkee työn takana nurjalla, neulo 1 silmukka oikein*. Toista tähtien väliä kerros loppuun. Käännä työ ja neulo nurjalla seuraavasti: *nosta1 silmukka neulomatta, lanka kulkee työn edessä nurjalla, neulo 1 silmukka nurin*. Toista tähtien väliä, kunnes jäljellä on 11 silmukkaa ja neulo 2 silmukkaa nurin yhteen. Käännä työ ja *nosta 1 silmukka neulomatta, lanka kulkee työn takana nurjalla, neulo 1 silmukka oikein*. Toista tähtien väliä, kunnes puikolla on jäljellä 11 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ. *Nosta 1 silmukka neulomatta, lanka kulkee työn edessä nurjalla, neulo 1 silmukka nurin*. Toista tähtien väliä, kunnes puikolla on jäljellä 10 silmukkaa ja neulo 2 silmukkaa nurin yhteen. Käännä työ ja *nosta 1 silmukka neulomatta, lanka kulkee työn takana nurjalla, neulo 1 silmukka oikein*. Toista tähtien väliä, kunnes puikolla on jäljellä 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ. Jatka näin kavennuksia, kunnes puikolla on jäljellä vain kantapään 10 keskisilmukkaa. 

15. päivä

Jaa kantapään silmukat kahdelle puikolle ja poimi vapaalla puikolla 12 silmukkaa kantapään vasemmasta sivusta. Neulo poimitut silmukat kiertäen oikein farkulla I puikolle. Neulo II ja III puikon silmukat farkulla oikein. Poimi kantapään oikeasta sivusta IV puikolle 12 +1 silmukkaa ja neulo ne kirtäen oikein. Neulo puikko loppuun sileää.  Työssä on nyt 66 s. Aloitetaan nyt kirjoneule. 

​Toista 6 silmukan mallikertaa 11 kertaa. Aloita neulominen kerrokselta 2.

16. päivä

Neuloin väliin yhden valkoisen kerroksen, neuloin I puikon lopussa 2 silmukkaa oikein yhteen ja IV puikon alussa tein ylivetokavennuksen.  

Raidassa käytin valkoista pohjana ja grafiittia kuvioon. Eräs kanssaneulojamme nosti kommenteissa esiin lankadominanssin. Tässä raidassa huomioin asiaa ja koitin pitää langat niin, että tumma lanka oli etummaisella sormella ja vaalean otin sen yli jolloin tumma lanka näkyy hiukan paremmin. Mallikerta on 8 silmukkaa ja rivejä on 4. Tee kuvion jälkeen vielä kerros valkoisella ja kavenna samalla yhdet silmukat I puikon lopussa ja IV puikon alussa. Tee kavennus niin, että kuviolanka jää kavennuksessa päälle.

17. päivä

Aloita kirjoneule farkulla ja valkoisella ja 4. kerros farkulla ja valkoisella tai farkulla ja pellavalla.

18. päivä

Tälle päivälle olisi 5 kerrosta. Ensimmäisellä kerroksella tehdään viimeinen kiilakavennus eli neulo I puikon lopussa 2 oikein yhteen ja IV alussa ylivetokavennus. Riveillä joilla lanka kulkee mukana neulomatta pidempiä matkoja kannattaa sitoa sitä 3 - 4 silmukan välein. Sidontaväliä kannattaa vaihdella eri kerroksilla. 

19. päivä

Jatketaan vielä samoilla väreillä. Neulo kerrokset 1-5.

20. päivä

Ruudussa toistetaan 10 s mallikertaa ja neulotaan kerrokset 1-6.

Käytin kuviossa farkkua, valkoista ja pellavaa.

21. päivä

Neulotaan kaikki 1 krs farkulla.

Minulla on 38,5 jalka. Jos  sinulla on isompi jalka tee seuraava ruutu ja valkoista tarpeen mukaan. Toista 4 silmukan mallikertaa 15 kertaa. 

 

Ja ne jotka tekevä noin 38 kokoista sukkaa. 

Toista 30 silmukan mallikerta 2 kertaa. Neulo ensin kerros 1 valkoisella ja grafiitilla. Kerrokset 2-4 grafiitilla ja pellevalla. Kavennukset tulevat I ja III puikon loppuun sekä II ja IV puikon alkuun = 56 silmukkaa.

Jos jalkasi on pienempi, tee alla oleva ruutu.

22. päivä

Jatketaan kavennuksia ja kuvioita. Mallikerta toistuu 2 kertaa. 1. kerros neulotaan grafiitilla ja pellavalla. 2. kerros neulotaan farkulla ja pellavalla. 3. kerros farkulla ja valkoisella. 4.kerros neulotaan farkulla ja pellavalla.

Kavennuksia tulee 1. 3. ja 4. kerroksilla = 44 silmukkaa.

Pienemmän jalan ruutu:

23.-24. päivä 

TEHDÄÄN SUKKA VALMIIKSI

1.-4. kerros neulotaan grafiitilla ja pellavalla ja 5. kerros grafiitilla ja valkoisella. Loppuun neulotaan 2 kerrosta grafiitilla kavennuksia jatkaen. Katkaise lanka ja vedä se loppujen silmukoiden läpi. Päättele hyvin.

Pienemmän jalan ruutu: Neulo kerrokset 1-4. Katkaise lanka ja vedä se loppujen silmukoiden läpi. Päättele hyvin.