Huippumuoti on itse luotu

D8X_4940-2
Suomalainen muotisuunnittelija Teemu Muurimäki on suunnitellut Klarnalle yhteistyössä Novitan kanssa syksyisen muhkean neuleen. Unisex-mallinen neule neulotaan paksuilla puikoilla Novita Hygge Wool tai Novita Muumitalo-langasta. Nyt siis kuka tahansa voi omistaa Teemu Muurimäki -designia, kunhan sen neuloo itse. 

Osta langat ja tarvikkeet

klarna1

Tutkimukset osoittavat, että tietoinen läsnäolo vähentää stressiä ja lisää onnellisuuden tunnetta. Ehkä juuri siksi neulomisesta on tullut 2020-luvun uusin mindfulness-villitys ja myös Klarnan 'Huippumuoti on itse luotu' syyskampanjan teema. Kumppaniksi ja tämän kampanjan keulakuvaksi valikoitui yksi Suomen tunnetuimmista vaatesuunnittelijoista, Teemu Muurimäki. Hän on tunnettu erityisesti Linnan juhliin suunnittelemistaan näyttävistä iltapuvuista, sekä roolistaan suomalaisen miestenpukuja valmistavan Turo Tailorin pääsuunnittelijana. Klarnan markkinointijohtaja Jannica Nymanin mukaan Klarnan uuden shoppailuapin tarkoituksena on auttaa käyttäjiä löytämään rakastamansa asiat, oli kyseessä sitten muoti tai neulonta. 

 -Halusimme, että villapaidan luo suunnittelija, jonka luomukset tunnetaan tyylikkyydestä ja luovuudesta. Vain harva meistä pääsee pitämään yllä Teemun luomia iltapukuja, mutta nyt jokaisella on mahdollista omistaa Teemun suunnittelema villapaita. Siihen tarvitaan vain aikaa ja päättäväisyyttä!


Rohkeita värejä, muhkeita palmikoita 

Neulemallin suunnittelun alkutaipaleella Teemu ja Jannica vierailivat Novitan pääkonttorilla, jotta Teemu pääsi tutustumaan Novitan lankoihin lähemmin. Muurimäki ihastui heti Novitan Hygge wool -lankaan, sen 100% villalaatuun ja hienoihin väreihin. Samaten Novita Muumitalo -lankojen leikkisät värit viehättivät suunnittelijaa. Jotta neule olisi myös aloittelevalle neulojalle helppo tehdä, Hygge wool ja kolminkertaisena neulottava Muumitalo olivat luontainen valinta. Paksuilla 10 mm puikoilla neuleen saa valmiiksi jopa viikonlopun aikana. Teemu kertoo, että neulepaidan suunnittelulähtökohtana oli unisex-malli, jossa olisi selkeä ja tunnistettava design.  

-Halusin luoda muodikkaan paidan, jonka neulominen olisi kiva ja antoisa työ, ei liian vaikea mutta mielenkiintoinen. Siksi päätin käyttää paksua lankaa ja suunnitella paidasta yksivärisen. Lähestyin tehtävänantoa myös röyhkeän itsekkäästi: minkälaiseen villapaitaan itse haluaisin pukeutua tänä talvena? Ylisuuri koko ja ronskit palmikkokuviot tuntuivat ajankohtaisilta. Yksityiskohdat neulepaidan olkapäissä tekisivät muuten simppelistä neulepaidasta kiinnostavan. Novitan paksussa Hygge-langassa oli oikeaa syksyn fiilistä, sellaista, joka toisi halun kietoutua syksyllä neulepaitaan. Muumi-langoista taas löytyi herkulliset täydentävät värit mallikappaleisiin. 

klarna3

Suunnitelussa apuna Sari Nordlund 

Novitan Senior designer Sari Nordlund toimi Teemun rinnalla teknisenä suunnittelijana, joka tulkitsi Teemun piirroksia ja neuloi koetilkkuja palmikkokuvioista. Haasteellisinta neuleessa oli palmikoiden ja olkalinjan tekeminen niin pienellä silmukkamäärällä, kuin mitä Hygge Woolin paksuisessa neuloksessa on. Teemu kuvailee suunnitteluyhteistyön sujumista saumattomaksi.  

- Novitan suunnittelijan Sarin kanssa yhteinen sävel löytyi helposti ja tekniset ratkaisut luontevasti. Onkohan koskaan aiemmin ensimmäinen kokeilu mennyt maaliin näin nopeasti kuin Sarin mun designiin tekemä toteutus?  

Löydä ohje Klarnan appista! 

Valmis ohje Teemun suunnittelemaan neuleeseen löytyy Klarnan mobiilisovelluksesta.