Size
Yksi koko
Dimensions when completed
Naisen koko
Demand
Novita Soma
(010) luonnonvalkoinen 100 g
Other supplies
Puikot:
Novita nro 3½ tai käsialan mukaan
Density
Mallineule:
- Joustinneule:
neulo *1 o, 1 n, toista *–*. Neulo nurjalla oikeat s:t oikein ja nurjat s:t nurin

Tiheys:
Kaitaleen leveys on noin 9 cm venyttämättä
Designer name
Novita
Buy kit for this pattern

Aloitus

Luo 3 s ja aloita joustinneule työn nurjalla puolella neulomalla 1 n, 1 o ja 1 n. Käännä työ ja neulo oikean puolen kerros.

Käännä työ, lisää 1 s (= tee langankierto puikolle) ja neulo nurjan puolen kerros = 4 s. Toista lisäys vasemmassa reunassa aina nurjan puolen kerroksen alussa, kunnes työssä on 27 s. Neulo lisätyilläkin silmukoilla joustinneuletta.

Kun kaitaleen pituus kärjestä mitattuna on 50 cm ja olet viimeksi neulonut oikean puolen kerroksen, käännä työ ja aloita lisäykset nurjan puolen kerroksen alussa: lisää 1 s (= tee langankierto puikolle) ja neulo kerros loppuun = 28 s. Aseta silmukka merkki 1. lisäyksen kohdalle. Toista lisäys aina nurjan puolen kerroksen alussa vielä joka 6. krs 5 kertaa. Työssä on 33 s.

Jatka neulomista ilman lisäyksiä, kunnes pituus silmukkamerkin kohdalta eteenpäin mitattuna on 17 cm. Kavenna nyt lisäämäsi silmukat nurjan puolen kerroksen alussa neulomalla 2 s yhteen joustinneuleen mukaisesti joka 6. krs, kunnes työssä on 27 s.

Kun kaitaleen pituus on 88 cm, päätä aina jokaisen kerroksen alussa 4 s, kunnes jäljellä on 7 s. Päätä s:t.

Viimeistely

Merkitse suoran osuuden keskikohta (reuna johon tehtiin lisäykset) esim. erivärisellä langalla tai hakaneulalla ja kiinnitä siihen pyöristetyn pään keskikohta (ks. piirros). Silmukoi pää kiinni suoralle osuudelle samalla hiukan venyttäen. Ompele myös sivut piirroksen osoittamalta osuudelta (merkitty piirrokseen punaisella), noin 14 cm:n matkalta. Pujota kapeneva kärki syntyneestä reiästä sisäkautta ulos (kaitaleen asettelusuunnat merkitty piirrokseen vihreällä) ja kiinnitä kapenevan pään kärki suoran osuuden toiselle puolelle, keskikohtaan niin, että lisäykset tulevat vasten reunaa ja turbaanin alareuna jää sileäksi.

Kiinnitä ommellen piirroksen osoittamalta matkalta piirroksen sinisten merkkien mukaan.