Size
Yksi koko: naiselle
Demand
HUOM - Ostoskori puutteellinen
Novita Nalle (757) kirkas liila 100 g (väri 757 LOPPU) ja (268) keltainen 100 g
Other supplies
Sukkapuikot Novita nro 3 tai käsialan mukaan
Density
Mallineuleet
Sileä neule: neulo kaikki krs:t oikein.
Kohoneule: neulo vuorotellen 3 krs liilalla nurin ja 3 krs keltaisella oikein.
Tiheys 24 s sileää oikeaa neuletta = 10 cm
Designer name
Tuula Aarnio
Buy kit for this pattern

VASEMMAN KÄDEN PÄÄLLISLAPANEN

Luo liilalla langalla 52 s ja jaa silmukat neljälle puikolle, 13 s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on aina puikkojen I ja IV välissä (peukalon kohdalla). Neulo ensin suljettuna neuleena liilalla 1 krs oikein. Ota työhön mukaan keltainen lanka ja neulo keltaisella 1 krs nurin ja 2 krs oikein. Jatka neulomalla kohoneuletta eli neulo vuorotellen 3 krs liilalla nurin ja 3 krs keltaisella oikein ja aloita samanaikaisesti peukalokiilan lisäykset.

Peukalokiilan lisäykset liilan raidan ensimmäisellä krs:lla. Neulo kerrosta kunnes IV puikolla on 4 s jäljellä, lisää 1 s neulomalla silmukoiden välinen lanka kiertäen nurin, 2 n, lisää 1 s ja 2 n. Kiilassa on nyt 4 s. Neulo liilalla 2 krs nurin. Lisäys keltaisen raidan ensimmäisellä krs:lla. Neulo kerrosta kiilan alkuun saakka, lisää 1 s neulomalla silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein, neulo 4 o, lisää 1 s ja 2 o. Neulo keltaisella 2 krs oikein. Toista lisäykset kuten edellä yhteensä 9 raidan alussa. Kiilassa on nyt 20 s. Neulo viimeinen liila raita valmiiksi. Ota työhön keltainen lanka ja neulo seuraavaa kerrosta kiilan alkuun. Ota kiilan 20 s apulangalle odottamaan. Luo kiilan kohdalle 2 uutta s:aa ja jatka neulomalla kohoneuletta.

Kun lapasessa on 13 keltaista raitaa, neulo vielä liila nurja raita. Aloita sitten kärkikavennukset. Neulo sileää oikeaa ja kavenna jokaisen puikon lopussa joka krs 2 s oikein yhteen. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka ja pujota lanka neulan avulla s:iden läpi.

Peukalo

Ota apulangalla odottavat s:t työhön ja poimi niiden lisäksi peukalon juuresta 2 s. Jaa nämä 22 s kolmelle puikolle ja neulo suljettuna neuleena liilalla vuorotellen 3 krs oikein ja 3 krs nurin, kunnes peukalossa on peukalokiilan jälkeen 8 raitaa. Aloita kaventaminen eli neulo joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen kunnes työssä on jäljellä 4 s. Neulo sitten 1 s ja nosta muut s:t sen yli vasemmalta oikealle, päätä hyvin.

Sisälapanen

Poimi aloitusreunasta liilalla 1 s jokaisesta s:sta = 52 s. Jaa s:t neljälle puikolle siten, että peukalokiilan paikka asettuu I puikon alkuun ja kerroksen vaihtumiskohta pysyy samassa kohdassa. Neulo sileää oikeaa neuletta 8 cm. Ota työhön keltainen lanka ja tee ensin taite seuraavasti: neulo *2 s oikein yhteen ja tee langankierto puikolle*, toista *–* koko krs:n ajan. Jatka neulomalla keltaisella sileää oikeaa ja kavenna ensimmäisellä krs:lla jokaisella puikolla 1 s = 48 s. Neulo kunnes rannekkeen korkeus on 8 cm.

Aloita peukalokiilan lisäykset. Neulo I puikon alussa 2 o, lisää 1 s tekemällä langankierto puikolle, neulo 2 o, lisää 1 s ja neulo krs loppuun. Neulo seuraavalla krs:lla langankierrot oikein (jää reikä). Toista lisäykset joka 3. krs yhteensä 8 kertaa ja peukalokiilassa on 18 s. Neulo viimeisen lisäyksen jälkeen 1 krs oikein ja seuraavaa krs:ta peukalokiilan alkuun. Ota peukalokiilan 18 s apulangalle odottamaan ja luo kiilan kohdalle 2 uutta s:aa. Jatka sileää oikeaa keltaisella, kunnes lapasen korkeus taitteelta mitattuna on 22 cm. Ota työhön liila lanka ja neulo sileää oikeaa 2 cm. Tee sitten kärkikavennus kuten päällislapasessa.

Peukalo

Ota apulangalla odottavat s:t työhön ja poimi niiden lisäksi peukalon juuresta 2 s. Jaa nämä 20 s kolmelle puikolle ja neulo liilalla suljettuna neuleena sileää. Kun olet neulonut noin 5 cm, tee kärkikavennus. Eli neulo joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen kunnes työssä on jäljellä 4 s. Neulo sitten 1 s ja nosta muut s:t sen yli vasemmalta oikealle, päätä hyvin.

Neulo oikean käden lapanen peilikuvana ja tee päällislapasessa peukalokiila I puikon alkuun.

Viimeistely

Höyrytä lapanen. Aseta sisälapanen päällisen sisään.