Muumipeikko-pehmolelu Novita Muumit

Ab 6,62 €

Pehmeä Muumi on paras halikaveri. Muumipeikko neulotaan Novita Muumit -langasta päälaelta saumattomasti kohti kuonoa ja sen jälkeen kohti jalkoja. Kädet, korvat ja häntä neulotaan erikseen. Silmät ja sormet kirjotaan lopuksi valmiiseen työhön.
Novita Kesä 2019 -lehti (in Finnish)
35
Fortgeschritten
Muumipeikko-pehmolelu Novita Muumit anpassen

* Pflichtfelder

Ihre Anpassung

  6,62 €

  - +

  Availability: Auf Lager

  N021936
  Grösse
  One size

  Garnverbrauch
  Novita Muumitalo tai Novita Muumit (007) Muumipeikko 100 g

  Nadeln und sonstiges Zubehör
  Sukkapuikot: Novita nro 3 tai käsialan mukaan

  Designer
  Sari Nordlund

  Pää

  Luo 28 s kahdelle puikolle Magic Cast On menetelmällä (14 s kullakin puikolla) https://www.novitaknits.com/fi/fi/tutorials/villasukan-neulominen/novita...

  Jaa s:t tasaisesti 4 puikolle ja lisää silmukkamerkki kerroksen alkuun. Jatka neulomista suljettuna neuleena.

  1. krs: Neulo 14 o, lisää silmukkamerkki ja neulo krs:n loppuun.

  2. krs: *Neulo 1 s etu- ja takareunastaan, neulo kunnes jäljellä on 2 s ennen seuraavaa silmukkamerkkiä, neulo 1 s etu- ja takareunastaan, 1 o* ja toista *-*. Kerroksella tulee 4 s lisää ja työssä on nyt 32 s.

  3. krs: Neulo s:t oikein.

  Toista kerrokset 2-3 vielä 9 kertaa ja neulo vielä kerros 2. Työhön tulee 40 s lisää ja työssä on nyt 72 s.

  Muotoile muumin kuono lyhennetyin kerroksin. Seuraava osuus neulotaan tasona puikoilla edestakaisin.

  1. Lyhennetty krs: Neulo 9 o työn oikealta puolelta, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle.

  2. Lyhennetty krs: *Neulo nurjaa työn nurjalta puolelta silmukkamerkille asti*, toista *-* kerran, neulo 9 n, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle.

  3. Lyhennetty krs: Neulo oikeaa työn oikealta puolelta seuraavalle silmukkamerkille, ohita silmukkamerkki, neulo 1 s etu- ja takareunastaan, neulo oikeaa, kunnes jäljellä on 2 s ennen seuraavaa silmukkamerkkiä, neulo 1 s etu- ja takareunastaan, 1 o, ohita silmukkamerkki, neulo oikeaa, kunnes jäljellä on 2 s ennen seuraavaa langankiertoa, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle. Kerroksella tulee 2 s lisää ja työssä on nyt 74 s.

  4. Lyhennetty krs: *Neulo nurjaa työn nurjalta puolelta silmukkamerkille asti*, toista *-* kerran, neulo nurjaa kunnes jäljellä on 2 s ennen seuraavaa langankiertoa, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle.

  Toista lyhennetyt kerrokset 3-4 vielä kerran = 76 s.

  5. Lyhennetty krs: Neulo oikeaa työn oikealta puolelta silmukkamerkille asti, ohita silmukkamerkki ja neulo 1 s etu- ja takareunastaan, neulo oikeaa, kunnes jäljellä on 2 s ennen seuraavaa silmukkamerkkiä, neulo 1 s etu- ja takareunastaan, 1 o. Kerroksella tulee 2 s lisää ja työssä on nyt 78 s.

  Jatka neulomista suljettuna neuleena työn oikealta puolelta.

  Seuraava krs: Neulo oikeaa seuraavalle silmukkamerkille neuloen samalla langankierrot yhteen viereisten silmukoiden kanssa [neulo 2 s oikein yhteen kuonon vasemmalla puolella ja tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 o ja vedä nostettu s neulotun yli) kuonon oikealla puolella], ohita silmukkamerkki ja neulo oikeaa krs:n loppuun asti.

  Neulo seuraavaksi kuono. Neulo oikeaa seuraavalle silmukkamerkille, poista silmukkamerkki ja laita seuraavat 42 s (= krs:n loppu) odottamaan apulangalle selkää varten. Luo silmuillen kaulaa varten 10 s = 46 s. Jaa silmukat tasaisesti neljälle puikolle. Poista krs:n alkua merkkaava silmukkamerkki, se sijoitetaan uudelle paikalle seuraavalla kerroksella. Jatka suljettuna neuleena.

  Kiinnitä merkkilanka tai irrotettava silmukkamerkki keskelle kaulan luomisreunaa. Kaikki mitat otetaan jatkossa tästä.

  Kuono

  Neulo 41 o, lisää silmukkamerkki osoittamaan krs:n alkua.

  Muotoile muumin kuono lyhennetyin kerroksin. Seuraava osuus neulotaan tasona puikoilla edestakaisin.

  1. Lyhennetty krs: Neulo 14 o työn oikealta puolelta, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle.

  2. Lyhennetty krs: Neulo nurjaa työn nurjalta puolelta silmukkamerkille asti, neulo 14 n, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle.

  3. Lyhennetty krs: Neulo oikeaa työn oikealta puolelta silmukkamerkille asti, neulo oikeaa, kunnes jäljellä on 2 s ennen seuraavaa langankiertoa, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle.

  4. Lyhennetty krs: Neulo nurjaa työn nurjalta puolelta silmukkamerkille asti, neulo nurjaa, kunnes jäljellä on 2 s ennen seuraavaa langankiertoa, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle.

  Toista lyhennetyt kerrokset 3-4 vielä kaksi kertaa.

  5. Lyhennetty krs: Neulo työn oikealta puolelta silmukkamerkille asti.

  Jatka neulomista suljettuna neuleena työn oikealta puolelta.

  Seuraava krs: Neulo oikeaa krs:n loppuun asti neuloen samalla langankierrot yhteen viereisten silmukoiden kanssa (neulo 2 s oikein yhteen kuonon vasemmalla puolella ja tee ylivetokavennus kuonon oikealla puolella).

  Jatka neulomista sileänä neuleena, kunnes kuonon pituus on 3,5 cm kaulan merkkilangasta mitattuna. Aloita sitten kavennukset.

  1. kavennuskrs: Neulo 1 o, *neulo 9 o, 2 o yhteen*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella kaventuu 4 s ja työssä on nyt 42 s. Neulo 2 krs sileää neuletta.

  2. kavennuskrs: Neulo 1 o, *neulo 2 o yhteen, 2 o*, toista *-* kunnes jäljellä 1 s, neulo 1 o. Kerroksella kaventuu 10 s ja työssä on nyt 32 s. Neulo 2 krs sileää neuletta.

  3. kavennuskrs: *Neulo 1 o, 2 o yhteen, 1 o*, toista *-* krs:n loppuun asti = Kerroksella kaventuu 8 s ja työssä on nyt 24 s. Neulo 2 krs sileää neuletta.

  4. kavennuskrs: *Neulo 1 o, 2 o yhteen, 1 o*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella kaventuu 6 s ja työssä on nyt 18 s. Neulo 1 krs sileää neuletta.

  5. kavennuskrs: *Neulo 1 o, tee ylivetokavennus, 3 o, 2 o yhteen, 1 o*, toista *-*. Kerroksella kaventuu 4 s ja työssä on nyt 14 s.

  6. kavennuskrs: *Neulo 1 o, tee ylivetokavennus, 1 o, 2 o yhteen, 1 o*, toista *-*. Kerroksella kaventuu 4 s ja työssä on nyt 10 s.

  7. kavennuskrs: Poista silmukkamerkki ja neulo 2 o.

  Jaa jäljellä olevat silmukat kahdelle puikolle (5 s kullekin puikolle) ja katkaise lanka niin, että silmukointiin jää riittävästi lankaa.

  Vartalo

  Ota selän silmukat takaisin puikoille apulangalta. Neulo 21 o, lisää silmukkamerkki osoittamaan krs:n alkua, neulo loput 21 o. Poimi kaulan vasemmasta reunasta 2 s ja neulo ne oikein. Poimi 10 s kaulan luomisreunasta ja neulo ne oikein. Poimi kaulan oikeasta reunasta 2 s ja neulo ne oikein = 56 s. Neulo oikein silmukkamerkkiin asti. Jaa silmukat tasaisesti 4 puikolle.

  1. lisäyskrs: Neulo 22 o, neulo 1 s etu- ja takareunastaan, *neulo 3 o, neulo 1 s etu- ja takareunastaan*, toista *-* vielä 2 kertaa, neulo oikeaa krs:n loppuun asti. Kerroksella tulee 4 s lisää ja työssä on nyt 60 s. Neulo 4 krs oikeaa suljettuna neuleena.

  2. lisäyskrs: *10 o, lisää 1 s ottamalla silmukoiden välinen lanka vasemmalle puikolle takakautta ja neulomalla se etureunasta oikein*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella tulee 6 s lisää ja työssä on nyt 66 s. Neulo 5 krs sileää neuletta.

  3. lisäyskrs: *11 o, lisää 1 s kuten yllä*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella tulee 6 s lisää ja työssä on nyt 72 s. Neulo 5 krs sileää neuletta.

  4. lisäyskrs: *9 o, lisää 1 s kuten yllä*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella tulee 8 s lisää ja työssä on nyt 80 s.

  Neulo sileää neuletta, kunnes vartalon pituus on 10 cm kaulan merkkilangasta mitattuna.

  1. kavennuskrs: *8 o, neulo 2 o yhteen*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella kaventuu 8 s ja työssä on nyt 72 s. Neulo 2 krs sileää neuletta.

  2. kavennuskrs: *7 o, neulo 2 o yhteen*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella kaventuu 8 s ja työssä on nyt 64 s. Neulo 2 krs sileää neuletta.

  3. kavennuskrs: *6 o, neulo 2 o yhteen*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella kaventuu 8 s ja työssä on nyt 56 s. Neulo 2 krs sileää neuletta.

  Seuraavalla krs:lla erotetaan jalat vartalosta. Neulo 3 o, laita edelliset 6 s apulangalle odottamaan ja poista samalla silmukkamerkki. Neulo 22 o ja laita äsken neulomasi s:t erilliselle apulangalle oikeaa jalkaa varten. Neulo 6 o ja laita äsken neulomasi s:t erilliselle apulangalle. Neulo oikein krs:n loppuun. Luo silmuillen 2 s ja lisää samalla silmukkamerkki näiden kahden s: väliin = krs:n alku. Jaa s:t tasaisesti kolmelle puikolle ja jatka suljettuna neuleena = 24 s.

  Vasen jalka

  Neulo 3 krs sileää neuletta.

  1. lisäyskrs: Neulo 5 o, lisää 1 s ottamalla silmukoiden välinen lanka vasemmalle puikolle takakautta ja neulomalla se etureunasta oikein, neulo 1 o, lisää silmukkamerkki, neulo 1 o, lisää 1 s ottamalla silmukoiden välinen lanka vasemmalle puikolle etukautta ja neulo se kiertäen oikein, neulo sileää neuletta krs:n loppuun. Kerroksella tulee 2 s lisää ja työssä on nyt 26 s. Neulo 1 krs sileää neuletta.

  2. lisäyskrs: Neulo oikeaa, kunnes jäljellä on 1 s ennen seuraavaa silmukkamerkkiä, lisää 1 s ottamalla silmukoiden välinen lanka vasemmalle puikolle takakautta ja neulomalla se etureunasta oikein, neulo 1 o, ohita silmukkamerkki, neulo 1 o, lisää 1 s ottamalla silmukoiden välinen lanka vasemmalle puikolle etukautta ja neulo se kiertäen oikein, neulo sileää neuletta krs:n loppuun. Kerroksella tulee 2 s lisää ja työssä on nyt 28 s.

  Toista lisäykset kuten edellä joka 2. krs vielä 3 kertaa = 34 s.

  Jalkapohja

  Jalkapohja muotoillaan lyhennetyin kerroksin. Seuraava osuus neulotaan tasona puikoilla edestakaisin. Silmukkaluku vähenee joka krs:lla 1 s verran.

  1. Lyhennetty krs: Neulo oikeaa silmukkamerkille, poista silmukkamerkki, neulo 3 o, tee ylivetokavennus ja käännä työ = 33 s.

  2. Lyhennetty krs: Tuo lanka eteen ja nosta 1 s neulomatta, neulo 6 n työn nurjalta puolelta, neulo 2 n yhteen ja käännä työ = 32 s.

  3. Lyhennetty krs: Nosta 1 s neulomatta, neulo 7 o työn oikealta puolelta, tee ylivetokavennus ja käännä työ = 31 s.

  4. Lyhennetty krs: Tuo lanka eteen ja nosta 1 s neulomatta, neulo 8 n työn nurjalta puolelta, neulo 2 n yhteen ja käännä työ = 30 s.

  5. Lyhennetty krs: Nosta 1 s neulomatta, neulo 9 o työn oikealta puolelta, tee ylivetokavennus ja käännä työ = 29 s.

  6. Lyhennetty krs: Tuo lanka eteen ja nosta 1 s neulomatta, neulo 10 n työn nurjalta puolelta, neulo 2 n yhteen ja käännä työ = 28 s.

  7. Lyhennetty krs: Nosta 1 s neulomatta, neulo 10 o työn oikealta puolelta, tee ylivetokavennus ja käännä työ = 27 s.

  8. Lyhennetty krs: Tuo lanka eteen ja nosta 1 s neulomatta, neulo 10 n työn nurjalta puolelta, neulo 2 n yhteen ja käännä työ = 26 s.

  Toista lyhennetyt krs:t 7-8 vielä kaksi kertaa ja poista samalla krs:n alkua osoittava silmukkamerkki = 22 s.

  9. Lyhennetty krs: Nosta 1 s neulomatta, tee ylivetokavennus työn oikealta puolelta, neulo 6 o työn, neulo 2 o yhteen, tee ylivetokavennus ja käännä työ = 19 s.

  10. Lyhennetty krs: Tuo lanka eteen ja nosta 1 s neulomatta, neulo 8 n työn nurjalta puolelta, neulo 2 n yhteen ja käännä työ = 18 s.

  11. Lyhennetty krs: Nosta 1 s neulomatta, tee ylivetokavennus työn oikealta puolelta, neulo 4 o työn, neulo 2 o yhteen, tee ylivetokavennus ja käännä työ = 15 s.

  12. Lyhennetty krs: Tuo lanka eteen ja nosta 1 s neulomatta, neulo 6 n työn nurjalta puolelta, neulo 2 n yhteen ja käännä työ = 14 s.

  Jaa loput silmukat tasaisesti 2 puikolle (7 s kullakin puikolla) ja katkaise lanka niin, että silmukointiin jää riittävästi lankaa. Silmukoi kannan reunat yhteen.

  Oikea jalka

  Ota oikean jalan silmukat takaisin puikoille. Neulo 11 o, lisää silmukkamerkki osoittamaan krs:n alkua, neulo 11 s ja luo silmuillen 2 uutta silmukkaa. Neulo sileää neuletta silmukkamerkille asti.

  Neulo oikea jalka samoin kuin vasen jalka.

  Kädet

  Luo 18 s ja jaa s:t tasaisesti 3 puikolle (6 s kullankin puikolla). Lisää silmukkamerkki osoittamaan krs:n alkua. Kädet neulotaan suljettuna neuleena.

  Neulo sileää neuletta, kunnes käden pituus on 5 cm luomisreunasta mitattuna.

  Seuraava krs: Neulo 8 o, laita seuraavat 2 s odottamaan apulangalle peukaloa varten, neulo krs:n loppuun asti = 16 s. Neulo 2 krs sileää neuletta.

  1. kavennuskrs: *Neulo 1 o, 2 o yhteen, 2 o, tee ylivetokavennus ja 1 o*, toista *-* kerran. Kerroksella kaventuu 4 s ja työssä on nyt 12 s. Neulo 1 krs sileää neuletta.

  2. kavennuskrs: *Neulo 1 o, 2 o yhteen, tee ylivetokavennus ja 1 o*, toista *-* kerran. Kerroksella kaventuu 4 s ja työssä on nyt 8 s.

  Jaa loput silmukat tasaisesti 2 puikolle (4 s kullakin puikolla) ja katkaise lanka niin, että silmukointiin jää riittävästi lankaa. Silmukoi sormenpäät yhteen.

  Peukalo

  Ota peukalon 2 s apulangalta takaisin puikoille. Poimi peukalon juuresta vielä 2 s = 4 s puikolla työtä varten. Jätä kaikki s:t yhdelle puikolle.

  Neulo kaikilla silmukoilla sileää neuletta. *Älä käännä työtä, vaan liu"™uta s:t takaisin puikon oikeaan reunaan. Pidä lanka työn takana ja neulo silmukoilla sileää neuletta*. Toista *-* vielä kaksi kertaa.

  Katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi. Kiristä ja päättele langanpää huolellisesti.

  Neulo toinen käsi samoin.

  Korvat

  Luo 18 s ja jaa s:t tasaisesti 3 puikolle (6 s kullankin puikolla). Lisää silmukkamerkki osoittamaan krs:n alkua. Korvat neulotaan suljettuna neuleena.

  Neulo 6 krs sileää neuletta.

  1. kavennuskrs: Neulo 1 o, 2 o yhteen, neulo oikeaa kunnes jäljellä on 3 s, tee ylivetokavennus ja 1 o = 16 s.

  Neulo 1 krs sileää neuletta ja seuraavalla krs:lla toista kavennukset kuten yllä = 14 s.

  2. kavennuskrs: *Neulo 1 o, 2 o yhteen, 1 o, tee ylivetokavennus ja 1 o*, toista *-* kerran = 10 s. Neulo 1 krs sileää neuletta.

  3. kavennuskrs: *Neulo 1 o, nosta silmukka neulomatta, neulo 2 o yhteen, vedä nostettu silmukka puikon yli, ja 1 o *, toista *-* kerran = 6 s.

  Katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi. Kiristä ja päättele langanpää huolellisesti.

  Neulo toinen korva samoin.

  Häntä

  Luo 5 s yhdelle puikolle. Neulo kaikilla silmukoilla sileää neuletta. *Älä käännä työtä, vaan liu"™uta s:t takaisin puikon oikeaan reunaan. Pidä lanka työn takana ja neulo silmukoilla sileää neuletta*. Toista *-* kunnes hännän pituus on noin 10 cm.

  Katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi. Kiristä ja päättele langanpää huolellisesti. Leikkaa 4 kpl noin 8 cm pitkää lankaa. Aseta kaikki langat yhteen ja taita kaksin kerroin. Vedä langat esim. virkkuukoukkua apuna käyttäen taitettu puoli edellä hännän pään läpi. Sujauta avoimet päät taitetun pään läpi ja kiristä tiukasti.

  Viimeistely

  Täytä muumin pää, vartalo ja jalat. Muotoile kuonoa samalla, kun täytät sitä korostaen sen kaarevuutta. Ota loput 12 s apulangoilta takaisin 2 puikolle (6 s kullakin puikolla), ja silmukoi ne yhteen. Ompele aukot jalkojen juuressa yhteen.

  Täytä kädet ja ompele ne kiinni vartalon sivuille peukalot ylöspäin. Halutessasi voit kirjoa muumille sormet.

  Kiinnitä korvat muumin pään päälle loivempi reuna pään ulkoreunaa kohti. Kiinnitä häntä.

  Kirjo lopuksi muumin silmät ohuella mustalla langalla.

  Maße
  Height from the feet to top of the head: 28 cm

  Grundmuster und Maschenprobe
  Gauge: 23 sts and 32 rows in stockinette stitch = 10 cm

  Pää

  Luo 28 s kahdelle puikolle Magic Cast On menetelmällä (14 s kullakin puikolla) https://www.novitaknits.com/fi/fi/tutorials/villasukan-neulominen/novita...

  Jaa s:t tasaisesti 4 puikolle ja lisää silmukkamerkki kerroksen alkuun. Jatka neulomista suljettuna neuleena.

  1. krs: Neulo 14 o, lisää silmukkamerkki ja neulo krs:n loppuun.

  2. krs: *Neulo 1 s etu- ja takareunastaan, neulo kunnes jäljellä on 2 s ennen seuraavaa silmukkamerkkiä, neulo 1 s etu- ja takareunastaan, 1 o* ja toista *-*. Kerroksella tulee 4 s lisää ja työssä on nyt 32 s.

  3. krs: Neulo s:t oikein.

  Toista kerrokset 2-3 vielä 9 kertaa ja neulo vielä kerros 2. Työhön tulee 40 s lisää ja työssä on nyt 72 s.

  Muotoile muumin kuono lyhennetyin kerroksin. Seuraava osuus neulotaan tasona puikoilla edestakaisin.

  1. Lyhennetty krs: Neulo 9 o työn oikealta puolelta, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle.

  2. Lyhennetty krs: *Neulo nurjaa työn nurjalta puolelta silmukkamerkille asti*, toista *-* kerran, neulo 9 n, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle.

  3. Lyhennetty krs: Neulo oikeaa työn oikealta puolelta seuraavalle silmukkamerkille, ohita silmukkamerkki, neulo 1 s etu- ja takareunastaan, neulo oikeaa, kunnes jäljellä on 2 s ennen seuraavaa silmukkamerkkiä, neulo 1 s etu- ja takareunastaan, 1 o, ohita silmukkamerkki, neulo oikeaa, kunnes jäljellä on 2 s ennen seuraavaa langankiertoa, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle. Kerroksella tulee 2 s lisää ja työssä on nyt 74 s.

  4. Lyhennetty krs: *Neulo nurjaa työn nurjalta puolelta silmukkamerkille asti*, toista *-* kerran, neulo nurjaa kunnes jäljellä on 2 s ennen seuraavaa langankiertoa, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle.

  Toista lyhennetyt kerrokset 3-4 vielä kerran = 76 s.

  5. Lyhennetty krs: Neulo oikeaa työn oikealta puolelta silmukkamerkille asti, ohita silmukkamerkki ja neulo 1 s etu- ja takareunastaan, neulo oikeaa, kunnes jäljellä on 2 s ennen seuraavaa silmukkamerkkiä, neulo 1 s etu- ja takareunastaan, 1 o. Kerroksella tulee 2 s lisää ja työssä on nyt 78 s.

  Jatka neulomista suljettuna neuleena työn oikealta puolelta.

  Seuraava krs: Neulo oikeaa seuraavalle silmukkamerkille neuloen samalla langankierrot yhteen viereisten silmukoiden kanssa [neulo 2 s oikein yhteen kuonon vasemmalla puolella ja tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 o ja vedä nostettu s neulotun yli) kuonon oikealla puolella], ohita silmukkamerkki ja neulo oikeaa krs:n loppuun asti.

  Neulo seuraavaksi kuono. Neulo oikeaa seuraavalle silmukkamerkille, poista silmukkamerkki ja laita seuraavat 42 s (= krs:n loppu) odottamaan apulangalle selkää varten. Luo silmuillen kaulaa varten 10 s = 46 s. Jaa silmukat tasaisesti neljälle puikolle. Poista krs:n alkua merkkaava silmukkamerkki, se sijoitetaan uudelle paikalle seuraavalla kerroksella. Jatka suljettuna neuleena.

  Kiinnitä merkkilanka tai irrotettava silmukkamerkki keskelle kaulan luomisreunaa. Kaikki mitat otetaan jatkossa tästä.

  Kuono

  Neulo 41 o, lisää silmukkamerkki osoittamaan krs:n alkua.

  Muotoile muumin kuono lyhennetyin kerroksin. Seuraava osuus neulotaan tasona puikoilla edestakaisin.

  1. Lyhennetty krs: Neulo 14 o työn oikealta puolelta, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle.

  2. Lyhennetty krs: Neulo nurjaa työn nurjalta puolelta silmukkamerkille asti, neulo 14 n, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle.

  3. Lyhennetty krs: Neulo oikeaa työn oikealta puolelta silmukkamerkille asti, neulo oikeaa, kunnes jäljellä on 2 s ennen seuraavaa langankiertoa, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle.

  4. Lyhennetty krs: Neulo nurjaa työn nurjalta puolelta silmukkamerkille asti, neulo nurjaa, kunnes jäljellä on 2 s ennen seuraavaa langankiertoa, käännä työ ja tee samalla langankierto puikolle.

  Toista lyhennetyt kerrokset 3-4 vielä kaksi kertaa.

  5. Lyhennetty krs: Neulo työn oikealta puolelta silmukkamerkille asti.

  Jatka neulomista suljettuna neuleena työn oikealta puolelta.

  Seuraava krs: Neulo oikeaa krs:n loppuun asti neuloen samalla langankierrot yhteen viereisten silmukoiden kanssa (neulo 2 s oikein yhteen kuonon vasemmalla puolella ja tee ylivetokavennus kuonon oikealla puolella).

  Jatka neulomista sileänä neuleena, kunnes kuonon pituus on 3,5 cm kaulan merkkilangasta mitattuna. Aloita sitten kavennukset.

  1. kavennuskrs: Neulo 1 o, *neulo 9 o, 2 o yhteen*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella kaventuu 4 s ja työssä on nyt 42 s. Neulo 2 krs sileää neuletta.

  2. kavennuskrs: Neulo 1 o, *neulo 2 o yhteen, 2 o*, toista *-* kunnes jäljellä 1 s, neulo 1 o. Kerroksella kaventuu 10 s ja työssä on nyt 32 s. Neulo 2 krs sileää neuletta.

  3. kavennuskrs: *Neulo 1 o, 2 o yhteen, 1 o*, toista *-* krs:n loppuun asti = Kerroksella kaventuu 8 s ja työssä on nyt 24 s. Neulo 2 krs sileää neuletta.

  4. kavennuskrs: *Neulo 1 o, 2 o yhteen, 1 o*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella kaventuu 6 s ja työssä on nyt 18 s. Neulo 1 krs sileää neuletta.

  5. kavennuskrs: *Neulo 1 o, tee ylivetokavennus, 3 o, 2 o yhteen, 1 o*, toista *-*. Kerroksella kaventuu 4 s ja työssä on nyt 14 s.

  6. kavennuskrs: *Neulo 1 o, tee ylivetokavennus, 1 o, 2 o yhteen, 1 o*, toista *-*. Kerroksella kaventuu 4 s ja työssä on nyt 10 s.

  7. kavennuskrs: Poista silmukkamerkki ja neulo 2 o.

  Jaa jäljellä olevat silmukat kahdelle puikolle (5 s kullekin puikolle) ja katkaise lanka niin, että silmukointiin jää riittävästi lankaa.

  Vartalo

  Ota selän silmukat takaisin puikoille apulangalta. Neulo 21 o, lisää silmukkamerkki osoittamaan krs:n alkua, neulo loput 21 o. Poimi kaulan vasemmasta reunasta 2 s ja neulo ne oikein. Poimi 10 s kaulan luomisreunasta ja neulo ne oikein. Poimi kaulan oikeasta reunasta 2 s ja neulo ne oikein = 56 s. Neulo oikein silmukkamerkkiin asti. Jaa silmukat tasaisesti 4 puikolle.

  1. lisäyskrs: Neulo 22 o, neulo 1 s etu- ja takareunastaan, *neulo 3 o, neulo 1 s etu- ja takareunastaan*, toista *-* vielä 2 kertaa, neulo oikeaa krs:n loppuun asti. Kerroksella tulee 4 s lisää ja työssä on nyt 60 s. Neulo 4 krs oikeaa suljettuna neuleena.

  2. lisäyskrs: *10 o, lisää 1 s ottamalla silmukoiden välinen lanka vasemmalle puikolle takakautta ja neulomalla se etureunasta oikein*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella tulee 6 s lisää ja työssä on nyt 66 s. Neulo 5 krs sileää neuletta.

  3. lisäyskrs: *11 o, lisää 1 s kuten yllä*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella tulee 6 s lisää ja työssä on nyt 72 s. Neulo 5 krs sileää neuletta.

  4. lisäyskrs: *9 o, lisää 1 s kuten yllä*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella tulee 8 s lisää ja työssä on nyt 80 s.

  Neulo sileää neuletta, kunnes vartalon pituus on 10 cm kaulan merkkilangasta mitattuna.

  1. kavennuskrs: *8 o, neulo 2 o yhteen*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella kaventuu 8 s ja työssä on nyt 72 s. Neulo 2 krs sileää neuletta.

  2. kavennuskrs: *7 o, neulo 2 o yhteen*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella kaventuu 8 s ja työssä on nyt 64 s. Neulo 2 krs sileää neuletta.

  3. kavennuskrs: *6 o, neulo 2 o yhteen*, toista *-* krs:n loppuun asti. Kerroksella kaventuu 8 s ja työssä on nyt 56 s. Neulo 2 krs sileää neuletta.

  Seuraavalla krs:lla erotetaan jalat vartalosta. Neulo 3 o, laita edelliset 6 s apulangalle odottamaan ja poista samalla silmukkamerkki. Neulo 22 o ja laita äsken neulomasi s:t erilliselle apulangalle oikeaa jalkaa varten. Neulo 6 o ja laita äsken neulomasi s:t erilliselle apulangalle. Neulo oikein krs:n loppuun. Luo silmuillen 2 s ja lisää samalla silmukkamerkki näiden kahden s: väliin = krs:n alku. Jaa s:t tasaisesti kolmelle puikolle ja jatka suljettuna neuleena = 24 s.

  Vasen jalka

  Neulo 3 krs sileää neuletta.

  1. lisäyskrs: Neulo 5 o, lisää 1 s ottamalla silmukoiden välinen lanka vasemmalle puikolle takakautta ja neulomalla se etureunasta oikein, neulo 1 o, lisää silmukkamerkki, neulo 1 o, lisää 1 s ottamalla silmukoiden välinen lanka vasemmalle puikolle etukautta ja neulo se kiertäen oikein, neulo sileää neuletta krs:n loppuun. Kerroksella tulee 2 s lisää ja työssä on nyt 26 s. Neulo 1 krs sileää neuletta.

  2. lisäyskrs: Neulo oikeaa, kunnes jäljellä on 1 s ennen seuraavaa silmukkamerkkiä, lisää 1 s ottamalla silmukoiden välinen lanka vasemmalle puikolle takakautta ja neulomalla se etureunasta oikein, neulo 1 o, ohita silmukkamerkki, neulo 1 o, lisää 1 s ottamalla silmukoiden välinen lanka vasemmalle puikolle etukautta ja neulo se kiertäen oikein, neulo sileää neuletta krs:n loppuun. Kerroksella tulee 2 s lisää ja työssä on nyt 28 s.

  Toista lisäykset kuten edellä joka 2. krs vielä 3 kertaa = 34 s.

  Jalkapohja

  Jalkapohja muotoillaan lyhennetyin kerroksin. Seuraava osuus neulotaan tasona puikoilla edestakaisin. Silmukkaluku vähenee joka krs:lla 1 s verran.

  1. Lyhennetty krs: Neulo oikeaa silmukkamerkille, poista silmukkamerkki, neulo 3 o, tee ylivetokavennus ja käännä työ = 33 s.

  2. Lyhennetty krs: Tuo lanka eteen ja nosta 1 s neulomatta, neulo 6 n työn nurjalta puolelta, neulo 2 n yhteen ja käännä työ = 32 s.

  3. Lyhennetty krs: Nosta 1 s neulomatta, neulo 7 o työn oikealta puolelta, tee ylivetokavennus ja käännä työ = 31 s.

  4. Lyhennetty krs: Tuo lanka eteen ja nosta 1 s neulomatta, neulo 8 n työn nurjalta puolelta, neulo 2 n yhteen ja käännä työ = 30 s.

  5. Lyhennetty krs: Nosta 1 s neulomatta, neulo 9 o työn oikealta puolelta, tee ylivetokavennus ja käännä työ = 29 s.

  6. Lyhennetty krs: Tuo lanka eteen ja nosta 1 s neulomatta, neulo 10 n työn nurjalta puolelta, neulo 2 n yhteen ja käännä työ = 28 s.

  7. Lyhennetty krs: Nosta 1 s neulomatta, neulo 10 o työn oikealta puolelta, tee ylivetokavennus ja käännä työ = 27 s.

  8. Lyhennetty krs: Tuo lanka eteen ja nosta 1 s neulomatta, neulo 10 n työn nurjalta puolelta, neulo 2 n yhteen ja käännä työ = 26 s.

  Toista lyhennetyt krs:t 7-8 vielä kaksi kertaa ja poista samalla krs:n alkua osoittava silmukkamerkki = 22 s.

  9. Lyhennetty krs: Nosta 1 s neulomatta, tee ylivetokavennus työn oikealta puolelta, neulo 6 o työn, neulo 2 o yhteen, tee ylivetokavennus ja käännä työ = 19 s.

  10. Lyhennetty krs: Tuo lanka eteen ja nosta 1 s neulomatta, neulo 8 n työn nurjalta puolelta, neulo 2 n yhteen ja käännä työ = 18 s.

  11. Lyhennetty krs: Nosta 1 s neulomatta, tee ylivetokavennus työn oikealta puolelta, neulo 4 o työn, neulo 2 o yhteen, tee ylivetokavennus ja käännä työ = 15 s.

  12. Lyhennetty krs: Tuo lanka eteen ja nosta 1 s neulomatta, neulo 6 n työn nurjalta puolelta, neulo 2 n yhteen ja käännä työ = 14 s.

  Jaa loput silmukat tasaisesti 2 puikolle (7 s kullakin puikolla) ja katkaise lanka niin, että silmukointiin jää riittävästi lankaa. Silmukoi kannan reunat yhteen.

  Oikea jalka

  Ota oikean jalan silmukat takaisin puikoille. Neulo 11 o, lisää silmukkamerkki osoittamaan krs:n alkua, neulo 11 s ja luo silmuillen 2 uutta silmukkaa. Neulo sileää neuletta silmukkamerkille asti.

  Neulo oikea jalka samoin kuin vasen jalka.

  Kädet

  Luo 18 s ja jaa s:t tasaisesti 3 puikolle (6 s kullankin puikolla). Lisää silmukkamerkki osoittamaan krs:n alkua. Kädet neulotaan suljettuna neuleena.

  Neulo sileää neuletta, kunnes käden pituus on 5 cm luomisreunasta mitattuna.

  Seuraava krs: Neulo 8 o, laita seuraavat 2 s odottamaan apulangalle peukaloa varten, neulo krs:n loppuun asti = 16 s. Neulo 2 krs sileää neuletta.

  1. kavennuskrs: *Neulo 1 o, 2 o yhteen, 2 o, tee ylivetokavennus ja 1 o*, toista *-* kerran. Kerroksella kaventuu 4 s ja työssä on nyt 12 s. Neulo 1 krs sileää neuletta.

  2. kavennuskrs: *Neulo 1 o, 2 o yhteen, tee ylivetokavennus ja 1 o*, toista *-* kerran. Kerroksella kaventuu 4 s ja työssä on nyt 8 s.

  Jaa loput silmukat tasaisesti 2 puikolle (4 s kullakin puikolla) ja katkaise lanka niin, että silmukointiin jää riittävästi lankaa. Silmukoi sormenpäät yhteen.

  Peukalo

  Ota peukalon 2 s apulangalta takaisin puikoille. Poimi peukalon juuresta vielä 2 s = 4 s puikolla työtä varten. Jätä kaikki s:t yhdelle puikolle.

  Neulo kaikilla silmukoilla sileää neuletta. *Älä käännä työtä, vaan liu"™uta s:t takaisin puikon oikeaan reunaan. Pidä lanka työn takana ja neulo silmukoilla sileää neuletta*. Toista *-* vielä kaksi kertaa.

  Katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi. Kiristä ja päättele langanpää huolellisesti.

  Neulo toinen käsi samoin.

  Korvat

  Luo 18 s ja jaa s:t tasaisesti 3 puikolle (6 s kullankin puikolla). Lisää silmukkamerkki osoittamaan krs:n alkua. Korvat neulotaan suljettuna neuleena.

  Neulo 6 krs sileää neuletta.

  1. kavennuskrs: Neulo 1 o, 2 o yhteen, neulo oikeaa kunnes jäljellä on 3 s, tee ylivetokavennus ja 1 o = 16 s.

  Neulo 1 krs sileää neuletta ja seuraavalla krs:lla toista kavennukset kuten yllä = 14 s.

  2. kavennuskrs: *Neulo 1 o, 2 o yhteen, 1 o, tee ylivetokavennus ja 1 o*, toista *-* kerran = 10 s. Neulo 1 krs sileää neuletta.

  3. kavennuskrs: *Neulo 1 o, nosta silmukka neulomatta, neulo 2 o yhteen, vedä nostettu silmukka puikon yli, ja 1 o *, toista *-* kerran = 6 s.

  Katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi. Kiristä ja päättele langanpää huolellisesti.

  Neulo toinen korva samoin.

  Häntä

  Luo 5 s yhdelle puikolle. Neulo kaikilla silmukoilla sileää neuletta. *Älä käännä työtä, vaan liu"™uta s:t takaisin puikon oikeaan reunaan. Pidä lanka työn takana ja neulo silmukoilla sileää neuletta*. Toista *-* kunnes hännän pituus on noin 10 cm.

  Katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi. Kiristä ja päättele langanpää huolellisesti. Leikkaa 4 kpl noin 8 cm pitkää lankaa. Aseta kaikki langat yhteen ja taita kaksin kerroin. Vedä langat esim. virkkuukoukkua apuna käyttäen taitettu puoli edellä hännän pään läpi. Sujauta avoimet päät taitetun pään läpi ja kiristä tiukasti.

  Viimeistely

  Täytä muumin pää, vartalo ja jalat. Muotoile kuonoa samalla, kun täytät sitä korostaen sen kaarevuutta. Ota loput 12 s apulangoilta takaisin 2 puikolle (6 s kullakin puikolla), ja silmukoi ne yhteen. Ompele aukot jalkojen juuressa yhteen.

  Täytä kädet ja ompele ne kiinni vartalon sivuille peukalot ylöspäin. Halutessasi voit kirjoa muumille sormet.

  Kiinnitä korvat muumin pään päälle loivempi reuna pään ulkoreunaa kohti. Kiinnitä häntä.

  Kirjo lopuksi muumin silmät ohuella mustalla langalla.


  skill level deutsch

  Gauge and Swatching

  Every pattern is based on a certain gauge, expressed as stitches or rows per 10 cm. It is important that you make a swatch to check your gauge before you start the actual project. If your gauge doesn’t match the pattern’s gauge, your finished garment won’t be the correct size either.

  Swatching Start by knitting a swatch. Use the yarn, the needles and the stitch pattern you intend to use in the project. Make the swatch a little wider than 10 cm, so that you’ll be able to measure the stitches properly. Block the swatch by pinning it to a surface, then steam it gently. Count the stitches; put a pin in a stitch, then measure 10 cm from that stitch and put another pin there. Count the stitches from pin to pin – that’s your gauge! If needed, measure both horizontal and vertical gauge (rows). If you’re measuring rib or brioche stitches, stretch out the swatch slightly before measuring.

  Adjusting gauge

  If your gauge doesn’t match the pattern gauge, you can adjust it by switching needle size. If your swatch has too few stitches per 10 cm (i.e. your knitting is too loose), switch to smaller needles. Conversely, if your swatch has too many stitches per 10 cm, your knitting is too tight and you’ll need a larger pair of needles. Always knit another swatch in order to determine proper gauge and sizing. Also note that the pattern yardage only applies to the pattern yarn, the yardage may differ if you choose another yarn.

  Schreiben Sie eine Bewertung
  Nur registrierte Benutzer können Bewertungen schreiben. Bitte loggen Sie sich ein oder erstellen Sie ein Konto